Пребарување
CAFFETIN
 • таблетa

  Состав

  Paracetamol 250 mg
  Propyphenazone 210 mg
  Caffeine 50 mg
  Codeine phosphate sesquihydrate 10 mg

  Фармацевтска форма

  Таблета

  Дејство

  Кафетин е комбиниран аналгетик.Aналгетичното дејство е докажано за парацетамолот, пропифеназонот и за кодеинот, додека кофеинот е помошна состојка која го подобрува дејството на другите состојки.

  Индикации

  Кафетин се употребува за ублажување болка од различно потекло, како на пример главоболка, забоболка, мигрена, невралгија, ишијалгија, мускулна болка, постоперативна, посттрауматска и менструална болка.

  Пакување

  6 таблети10 таблети12 таблети500 таблети

  Регулаторен статус

  ОТЦ