КАФЕТИН колд
 • филм-обложенa таблетa

  Состав

  Paracetamol 500 mg
  Pseudoephedrine hydrochloride 30 mg
  Dextromethorphan hydrobromide 15 mg
  Ascorbic acid 60 mg

  Фармацевтска форма

  Филм-обложена таблета

  Дејство

  Caffetin Cold претставува комбиниран препарат кој содржи повеќе активни супстанции парацетамол, псевдоефедрин, декстрометорфан и витамин Ц.
  Парацетамолот ја ублажува болката и ја намалува телесната тампература.
  Псевдоефедринот ја намалува назалната конгестија овозможувајќи проодност во носот и во дишните патишта. Декстрометорфанот ја ублажува кашлицата предизвикана од слаба иритација на грлото и на дишните патишта. Витаминот Ц го поттикнува имунолошкиот систем.

  Индикации

  Caffetin Cold се употребува за ублажување на главните симптоми на настинка и грип (главоболка, болка во мускулите, болка во грлото, назална конгестија, зголемена телесна температура, кашлица).

  Пакување

  10 таблети

  Регулаторен статус

  ОТЦ

  www.caffetin.com.mk