Фармација

Козметика

Билкарство

Хемија


Алкалоид со раст на извозот од 11% и нови 54 вработувања во Република Македонија во првите 9 месеци од 2014година

‘‘Алкалоид АД‘‘ Скопје во периодот јануари - септември 2014 година оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех...
прочитајте повеќе >Фондацијата „Трајче Мукаетов“ доделува 40 нови стипендии

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ и годинава традиционално доделува 40 нови стипендии, и тоа 20 за студенти на Фармацевтскиот и 20 за студенти на Медицинскиот факултет...
прочитајте повеќе >Алкалоид со обновен сертификат од агенцијата за лекови на Романија

„Алкалоид“ доби обновен сертификат за Добра производна пракса (GMP) од Националната агенција за лекови и медицински помагала при Министерството за здравство на Романија...
прочитајте повеќе >Алкалоид позитивно ја помина инспекцијата за добра производна пракса (GMP) од Казахстан

Националниот центар за експертиза на лекови, медицински помагала и медицинска опрема, при Министерството за здравство на Република Казахстан...
прочитајте повеќе >„Алкалоид“ ја продолжува серијата инвестиции во Европската Унија

„Алкалоид“ регистрираше ново друштво во Словенија, под името „АЛКA-ЛАБ“, со седиште во Љубљана...
прочитајте повеќе >Позитивни финансиски резултати во периодот Јануари - Јуни 2014

Алкалоид АД Скопје во периодот Јануари - Јуни 2014 оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех...
прочитајте повеќе >„Алкалоид“ го надгради SAP системот со светски водечко решение за управување со човечките ресурси

„Алкалоид“ го надгради својот корпоративен систем со едно од најкомплексните и водечки решенија за управување со човечки ресурси во светски рамки...
прочитајте повеќе >Алкалоид АД Скопје – добитник на наградата „Кристално ѕвоно“ за 2013

Алкалоид АД Скопје по четврти пат ја доби наградата Кристално ѕвоно за најтранспарентно акционерско друштво...
прочитајте повеќе >ЗАПОЧНА ИСПЛАТА НА ДИВИДЕНДА

Алкалоид АД Скопје на 14.05.2014 година започна со исплата на дивиденда на акционерите во компанијата за 2013 година...
прочитајте повеќе >Позитивни финансиски резултати во периодот Јануари - Март 2014

Алкалоид АД Скопје во периодот Јануари - Март 2014 оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех...
прочитајте повеќе >Мукаетов награден во Париз, за синергично делување во рамки на Југоисточна Европа

Во рамки на церемонијата на свеченото отвoрање на четвртиот Фестивал на кинематографиите од Jугоисточна Европа, „SEE a Paris“ („ЈИЕ во Париз“, н.з.), коe се одржа во престижниот париски „Театар Ле Палас“, генералниот директор на „Алкалоид АД Скопје“, г. Живко Мукаетов ја доби наградата „ЈИЕ Личност за 2014“...
прочитајте повеќе >Известување за достава на трансакциски сметки

АЛКАЛОИД АД Скопје ги известува своите акционери дека почнувајќи од 14.05.2014 година ќе врши исплата на дивиденда за 2013 година.Право на исплата на дивиденда за 2013 година имаат сите акционери на АЛКАЛОИД АД Скопје...
прочитајте повеќе >Годишно Собрание на акционери на Алкалоид АД Скопје

На ден 07.04.2014 година се одржа Годишно собрание на акционери на Алкалоид АД Скопје.На одржаната седница се усвоија материјалите и предлог-одлуките предложени според утврдениот Дневен ред...
прочитајте повеќе >„АЛКАЛОИД“ СО УШТЕ ЕДНО ЗНАЧАЈНО ОТКРИТИЕ ПРЕД СВЕТСКАТА НАУЧНА ЈАВНОСТ

Истражувачкиот тим на „Алкалоид“ во директна соработка со престижниот Макс Планк Институт од Штутгарт и Институтот за хемија при ПМФ Скопје...
прочитајте повеќе >„АЛКАЛОИД“ ВО НОВО ПАРТНЕРСТВО СО ЦРВЕНИОТ КРСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Позиционирајќи ја општествената одговорност на врвот од агендата на своето делување, „Алкалоид“ склучи ново партнерство со Црвениот крст на Република Македонија...
прочитајте повеќе >Живко Мукаетов – дел од светското елитно друштво на Млади глобални лидери

Генералниот директор и Претседател на УО на „Алкалоид“, г. Живко Мукаетов, стана дел од светското елитно друштво на Млади глобални лидери...
прочитајте повеќе >АЛКАЛОИД ГИ ДОБИ СИТЕ ИНТЕГРИРАНИ ЕКОЛОШКИ ДОЗВОЛИ – А

Алкалоид АД – Скопје доби и писмена потврда за заложбите во делот на грижата кон животната средина, како еден од перманентните принципи на деловната политика која ја води со децении...
прочитајте повеќе >Годишно Собрание на акционери

Алкалоид АД Скопје објавува дека седницата на годишното Собрание на акционери на Друштвото ќе се одржи на ден 07.04.2014 година со почеток во 08:00 часот во деловните простории...
прочитајте повеќе >ПОЗИТИВНИ ФИНАНСИСКИ РЕЗУЛТАТИ ВО ПЕРИОДОТ ЈАНУАРИ - ДЕКЕМВРИ 2013

Алкалоид АД Скопје во периодот Јануари - Декември 2013 оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех.
прочитајте повеќе >„АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА СОВРЕМЕН ВИСОКО-РЕГАЛЕН МАГАЦИН ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

„Алкалоид“ пушти во употреба современ магацински простор за готови производи. Вкупната вредност на инвестицијата која се реализираше за само 9 месеци, изнесува 1.200.000 евра.
прочитајте повеќе >ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА „АЛКАЛОИД“ - ДОБИТНИК НА ПРЕСТИЖНИОТ „ЗЛАТЕН МЕДАЛ“ ОД ЦРВЕНИОТ КРСТ

Црвениот крст на Република Македонија му го додели престижното признание „Златен медал“ на Генералниот директор и Претседател на Управниот одбор на „Алкалоид“, г. Живко Мукаетов, за безрезервната поддршка на социјални програми кои се насочени кон помагање на најранливата категорија граѓани.
прочитајте повеќе >НАГРАДА ЗА АЛКАЛОИД НА 15-ТИОТ РЕГИОНАЛЕН МЕДИУМСКИ НАСТАН СЕМПЛ
‘‘БЕКУТАН РАДОСНИЦА‘‘ Е ДОБИТНИК НА ПРВА НАГРАДА ЗА НАЈДОБРА КАМПАЊА НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

„Во силна конкуренција на повеќе од триесетина финалисти , проектот ‘‘Бекутан Радосница‘‘ на Алкалоид АД Скопје е добитник на наградата Златен Семплер (Golden Sempler) на овогодинешниот медиумски настан Семпл во Порторож, Словенија.
прочитајте повеќе >ПОЗИТИВНИ ФИНАНСИСКИ РЕЗУЛТАТИ ВО ПЕРИОДОТ ЈАНУАРИ - СЕПТЕМВРИ 2013

„Алкалоид АД Скопје во периодот Јануари - Септември 2013 оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех.
прочитајте повеќе >„АЛКАЛОИД“ ДОБИ ДОЗВОЛА ЗА ПЛАСМАН НА НАД 30 ЛЕКА НА ПАЗАРИТЕ НА ЗНД

„Алкалоид“ доби авторизација за пласман на над 30 свои лекови на пазарите во земјите-членки на Заедницата на независни држави (ЗНД), меѓу кои: Ерменија, Азербејџан, Грузија и Туркменистан, а во исто врмеме започна и повеќе проекти во Казакстан. ....
прочитајте повеќе >„АЛКАЛОИД“ УСПЕШНО ГИ ПОМИНА ИНСПЕКЦИИТЕ ОД БРИТАНСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

Агенцијата за лекови од Велика Британија (MHRA), по извршената инспекција во погонот за производство на цврсти фармацевтски форми – таблети во профитниот центар Фармација, по вторпат го обнови сертификатот за ....
прочитајте повеќе >„АЛКАЛОИД“ ПЛАСИРАШЕ УШТЕ ДВА СВОИ ЛЕКА НА ЕВРОПСКИОТ ПАЗАР

„Алкалоид“ по тригодишна процедура на анализи, проценки и внимателен мониторинг на националните законодавни специфики на земјите вклучени во регулаторната постапка, доби одобрување за пласман на на два свои лека на...
прочитајте повеќе >ДОДЕЛЕНА ДРЖАВНАТА НАГРАДА „МАЈКА ТЕРЕЗА“

На свечена церемонија одржана денес во „Порта Македонија“, Одборот за доделување на државната награда „Мајка Тереза”, ги врачи признанијата на годинешните добитници...
прочитајте повеќе >ПОЗИТИВНИ ФИНАНСИСКИ РЕЗУЛТАТИ ВО ПЕРИОДОТ ЈАНУАРИ-ЈУНИ 2013

Алкалоид АД Скопје во периодот Јануари - Јуни 2013 оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираниот консолидиран и неревидираниот единечен Биланс на успех.
прочитајте повеќе >„АЛКАЛОИД“ ДОБИ ПРВА НАГРАДА ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ ОД ЦИРа

„Воведувањето корпоративен весник „Здравјето пред сѐ“, од страна на „Алкалоид“, како метод со кој се унапредува и модернизира интерната комуникација во компанијата, стипендирањето на студенти од Фармацевтскиот и Медицинскиот факултет при УКИМ од страна на Фондација „Трајче Мукаетов“...
прочитајте повеќе >НОВО ДРУШТВО ВО ТУРЦИЈА

Алкалоид АД Скопје, регистрираше ново друштво во Република Турција со назив ALKALOID ILAC TICARET LIMITED SIRKETI со седиште во Истанбул. Друштвото е во 100% сопственост на Алкалоид АД Скопје.
прочитајте повеќе >АНТИБИОТИК НА АЛКАЛОИД ЗА ПРВ ПАТ ВО ГЕРМАНИЈА, ФРАНЦИЈА И АВСТРИЈА

По 3 годишна процедура на анализи, процени и проверки од страна на експертски тимови, одобрен е пласманот на антибиотик на Алкалоид на пазарите на водечките европски економии...
прочитајте повеќе >АЛКАЛОИД ВОВЕДЕ ИНОВАЦИЈА ВО ТЕРЕНСКАТА КОМУНИКАЦИЈА

Алкалоид АД Скопје“ продолжува со традицијата за регионално лидерство при имплементација на нови алатки и функционалности во тековното работење.
прочитајте повеќе >Истражувачите од Алкалоид ја решија непознатата структура на соединението фолкодин монохидрат

Истражувачкиот тим на АЛКАЛОИД во соработка со две научно-истражувачки лаборатории, за првпат во светски рамки, ја реши кристалната структура на соединението фолкодин монохидрат кое за пациентите кои страдаат од интензивна сува кашлица е повеќе од половина век достапно во форма на капсули и сируп.
прочитајте повеќе >Започна исплата на дивиденда

Алкалоид АД Скопје на 15.05.2013 година започна со исплата на дивиденда на акционерите во компанијата за 2012 година. Согласно одлуката донесена на Собранието на акционери, акционерите на Алкалоид добиваат бруто дивиденда за 2012 година во износ 183,33 денари за акција.
прочитајте повеќе >Алкалоид АД Скопје – добитник на наградата „Кристално ѕвоно“ за 2012

Транспарентноста во операциите, навременото и квалитетно објавување на ценовно-чувствителните информации преку електронскиот систем за известување на Берзата и односот со медиумите и јавноста беа причините Алкалоид АД Скопје да стане добитник на наградата „Кристално ѕвоно“ за најтранспарентно котирано акционерско друштво за 2012 година.
прочитајте повеќе >Позитивни финансиски резултати во периодот Јануари - Март 2013

Алкалоид АД Скопје во периодот Јануари - Март 2013 оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираниот консолидиран и неревидираниот единечен Биланс на успех.
прочитајте повеќе >Годишни финансиски извештаи на здруженија и фондации

Согласно одредбите од Законот за Здруженија на граѓани и фондации, Алкалоид АД Скопје ги објавува годишните финансиски извештаи за Фондацијата „Трајче Мукаетов“ и за шаховскиот клуб „Алкалоид“...
прочитајте повеќе >Известување за достава на трансакциски сметки

АЛКАЛОИД АД Скопје ги известува своите акционери дека почнувајќи од 15.05.2013 година ќе врши исплата на дивиденда за 2012 година.
прочитајте повеќе >Соопштение за медиуми

Под покровителство на компанијата „Алкалоид“, вчеравечер во Кинотеката на Македонија свечено беше отворен вториот по ред фестивал на современи дански филмови во земјава.
прочитајте повеќе >Годишно Собрание на акционери на Алкалоид АД Скопје

На ден 08.04.2013 година се одржа Годишно собрание на акционери на Алкалоид АД Скопје.
прочитајте повеќе >„Алкалоид“ со донација од 9 апарати за хемодијализа во 5 здравствени установи

„Алкалоид АД – Скопје“ донираше вкупно 9 апарати за хемодијализа на пет здравствени установи во Македонија.
прочитајте повеќе >Годишно Собрание на акционери

Почитувани акционери, Алкалоид АД Скопје објавува дека седницата на годишното Собрание на акционери на Друштвото ќе се одржи на ден 08.04.2013 година со почеток во 08:00 часот во деловните простории на Друштвото, Бул. Александар Македонски бр. 12, Скопје, Република Македонија.
прочитајте повеќе >„Алкалоид“ доби Златна бубамара за општествено одговорна компанија

Во опуштена атмосфера, низ смеа до солзи и пред повеќе од 2 000 гости, „Златна бубамара на популарноста“ годинава го прогласи „Алкалоид“ за општествено одговорна компанија.
прочитајте повеќе >Новости

Vademecum

Vademecum

ALK

5.025,31

За инвеститорите