Фармација

Козметика

Билкарство

Хемија

Vademecum

Vademecum

АЛКАКАПС Beta Carotene

 

Состав

1 капсула содржи 6,67 mg бета - каротин 30% (30 mg чист бета - каротин)

 

Фармацевтска форма

меки желатински капсули

 

Индикации

  • Како надоместување на дневните потреби од витамин А и бета - каротин во пролет и лето;
  • При зголемена изложеност на УВ - зраци. 

 

Пакување

90 меки желатински капсули, во кутија

 

Регулаторен статус

Додаток во исхраната

 

www.alkakaps.com.mk